AK PARTİ’DE ADAYLAR                                         AY SONUNDA AÇIKLANIYORMUŞ !

AK PARTİ’DE ADAYLAR AY SONUNDA AÇIKLANIYORMUŞ !

Türkiye artık yerel seçim sath-ı mailine girdi. Ayrıntıya  gireceğim de,  ama önce şunu söyleyeyim, “aaa İlter yanlış yazmış sathı mahalline olacaktı” diyecek olan Türkçe fakirlerinin, kuş beyinsiz kafalarında, bir aydınlatma ışığı yakayım.

Türkiye artık yerel seçim sath-ı mailine girdi. Ayrıntıya  gireceğim de,  ama önce şunu söyleyeyim, “aaa İlter yanlış yazmış sathı mahalline olacaktı” diyecek olan Türkçe fakirlerinin, kuş beyinsiz kafalarında, bir aydınlatma ışığı yakayım. (adam yazarım diye son yapılan kitap fuarında oturmuş, ahkam kesiyor. Kitabından bir tane aldım, birkaç sayfasına baktım. Sonra yerine koydum. Daha -de  ve -da nasıl yazılır, ki bağlacı nerde bitişik nerede ayrı olmalı gibi, TEMEL yazım kurallarından habersiz yazarımsı mahlukların, kitaplarının tek sayfasına bile verilen para fuzulidir, boşa gidendir.)  Bu tanımlamanın doğrusu, seçim sathı mailine girmektir. Satıh , zemin demektir malumunuz ve mail de, eğim demektir. Yani artık bu işten geri dönüş yok, süreç  başladı aşağı doğru, eğimli yola girdik, sonuna kadar gidilecek.

Evet,  Kayseri de bu seçim sathı mailine girdi tabi ki. Ve artık, herkes yüksek sesle, kim kalacak , kim gidecek tarzı papatya falları bakmaya başladı.

Evvelden kesine yakın bir şeyler vardı fazla yorum da yapılamıyordu bunun üzerine ammmma, Ak Parti Genel başkan vekili iki isimden ve  Ak Parti Genel Merkezi , 8’nci katında ikamet eden ,  üç isimden de biri, Mustafa Elitaş olunca, işler biraz değişti gibi.

Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Ama bugün yaptığım birkaç önemli görüşmeden  çıkardığım şu ki, Memduh Büyükkılıç’ın kafasında da, net şekilde “ adaylık” var. Her ne kadar her sorduğumuzda, kendi felsefi yaklaşımı ve inancı gereği, “kısmet“dese de, ola ki,  “bir daha verirlerse almam demem” tarzı bir siyasi ruh hali görüyorum kendisinde , son dönemde.

Ve olursa da, ikinci döneminde, Türkiye’ye Kayseri imzasını atmaya niyetli olduğunu gördüğüm birkaç projeden de bahsetmişti geçenlerde. Ama bu projeleri uygulamaya fırsatı olur mu, olmaz mı yakında göreceğiz.
          Yakında diyorum, çünkü AK Parti Genel başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı da olan Erkan Kandemir’in yakın çevresinden edindiğim bilgiye göre, bu ay sonunda (en geç)  30 Büyükşehir belediye başkan adayı açıklanacak. Aslında, Ekim ayının 20’sinde açıklanacakmış ama Filistin olayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’nin de gündemini biranda farklı zemine çekince, biraz öteleme ve gecikme kaçınılmaz olmuş.

Ve yine öğrendiğim kadarıyla, 30 Büyükşehir Belediye Başkan adaylıklarından, neredeyse  20’ye yakınına ilişkin, isimler üzerinde büyük oranda mutabakat sağlanmış gibi. Geriye kalan 10 büyükşehir arasında Kayseri de var.
         Ve, Kayseri için de, 6 isim konuşuluyormuş,  duyumlarıma göre. İlk üçe girebilecek aday adayları arasında,  Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ismi de var, büyük ihtimalle.

Sanırım Büyükkılıç da, bu ışığı ya da işareti almış olmalı ki, son günlerde neşesi de, morali de; enerjisi de adeta tavan yapmış durumda.

 29 Ekim’deki Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin gayri resmi açılışı ve halka buluşturulması, biraz da bundan bana göre. Yani adayların açıklanacağı son güne kadar şehirde, Büyükkılıç rüzgarı esmesi sağlanmış olacak, olumlu manada. Tüm bunların ne kadar etkisi olur, belirlenen aday adayları arasından ilk üçe Büyükkılıç ismi büyük ihtimalle girse bile, ADAY İSİM olarak sadece bu rüzgar yeter mi bilinmez.

Bence yetmez.

Külliye desteği lazım, bunun var olduğu biliniyor; şehirde anketlerde önde çıkmak gerekiyor, burada da bir sıkıntı olmadığını tahmin ediyorum, çünkü zaten mevcut koltuğa otururken de , anketler ve halka samimi dokunuşlarındaki geri dönüşler, çok etkili olmuş, Erdoğan’ı büyük ölçüde bu veriler ikna etmişti. Tabi yıllara  uzanan dostluk ve davam adamı güvenilirliği de, üstüne tuzu biberi olmuştu, olumlu mana da ..

Yine öyle olur diye düşünüyorum.

Çünkü b u sefer heybede bir de,  verilen görevin yapıldığını gösteren yıllar da var. Buradaki emeğin de, değerlendirileceğini, katkı vereceğini düşünüyorum.

Hayırlısı.

KATEGORİ
Hemen Paylaş

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )