BAHARATÇILARDAN MERDİVEN ALTI BAHARAT UYARISI

BAHARATÇILARDAN MERDİVEN ALTI BAHARAT UYARISI

Kurban Bayramı'na günler kala Kayseri’de çarşı pazar hareketliliği yaşanıyor. Kurban bayramı öncesi hareketlilik yaşanan adreslerden birisi olan baharatçılarda işletmecileri tüketicileri merdiven altı baharat konusunda uyardı.


Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi baharatçılar, halkı içine talaş unu karıştırılan baharatlara karşı uyardı. Kurban Bayramı’nda etlerinin bir bölümü sucuk ve pastırma yapmak isteyen kişilerin uğrak yerlerinden birisi baharatçılar oldu. Baharatçı Recep Lale, Kayseri’de bazı kişilerin kalitesiz ve insan sağlığını tehdit eden merdiven altı imal edilmiş, 5’inci sınıf, içinde birçok katkı maddesi bulunan baharatları cami önleri ve sokak aralarına kurdukları tezgahlarla sattıklarını söyledi.


Lale, “İyi bir sucuk, iyi malzeme ile yapılır. İyi baharat ise, rengi ve kokusundan anlaşılır. Kaliteli ve markalı biberlerin tahlilleri yapılır, kokuları nettir. Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte birçok kişi cami önleri ve sokak aralarında kurdukları tezgahlarla ucuz fiyata baharat satıyor. Bu ürünlerin her birisi sağlıksız ve kalitesiz” diye konuştu.

KATEGORİ
TAGS
Hemen Paylaş

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )