CHP 1923’DEN BERİ VAR AK PARTİ İSE 2003’DEN BERİ…  AMA… !

CHP 1923’DEN BERİ VAR AK PARTİ İSE 2003’DEN BERİ…  AMA… !

CHP sürekli “ bu partiyi Atatürk kurdu, biz bu ülkeyi kurtaranların kurduğu partiyiz “ diyor.

Bu ülkeyi kurtarmak için savaşan, şehit ya da gazi olan  dedelerimizin tamamını CHP’li olarak görmek bence doğru değil.

Bu konuda ısrar eden CHP’lilerden Kayseri eski İl Başkanı  Ümit Özer’e bir televizyon programında şunu sormuştum ;

“Dediğimiz gibi ise, çok partili sisteme geçtikten itibaren bugün için tam 73 yıldır neden bu millet sizi tek başınıza iktidara getirmiyor.”

Eski Başkan Özer, eveledi geveledi , bu sefer geliyoruz dedi. Ama dediğinde de altılı masada ve ortalama yüzde 25 oyu kadar iktidara gelecekti, ama o da olmadı.

Bu birinci merak ettiğim soru ve cevabını kimse doğru dürüst vermiyor, veremiyor; çünkü cevap belli. Halkın değerleriyle ve gerçek yaşam tarzıyla uzaktan yakından alakaları yok.

Ve sonradan yapıştırmayla da olmuyor. Hatırlasanıza rahmetli Baykal, kara çarşaflı diye o güne kadar öteledikleri kadınlara , bizzat kendi parti genel merkezinde CHP rozeti takmıştı.

Ama yine olmadı ve bu kafayla da olmaaazz..

İkincisi de şu ki;

CHP bugüne kadar bu ülkeye bir çivi  çaktı mı , çaktıysa nerde ?

Yani AK Parti dönemini övmek için yazmıyorum ama  sonuçtan bu anlam çıkabiliyor ama yazıyı komple okuyunca asıl amacımın ne olduğunu sağduyulu okuyucularım anlayacaktır diye düşünüyorum.

Hani deniyor ya, 100 , yıl böyle mi kutlanmalı , başka ülkeler bunu çok daha coşkulu vs. yapıyor…

Ama kafalar aynı hala soğuk savaş yıllarının, iki kutuplu devletler yapılanmasının ritüelleri…

Marşlar, müzikler, resmi geçitler vs… Ve kenarda sabah erken saatlerden itibaren “ bindirilmiş kıtalar “ misali öğrenciler ve memurlar, ellerinde bayraklar…

Ama şimdi öyle olmuyor.

Şimdi şöyle oluyor, bence Ak Parti Atatürk’ün şu sözünü şiar edinmiş olmalı, hani diyor ya ulu önder Atatürk ; “Beni görmek demek, behemehal yüzümü görmek. değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.”

Şimdi sıkı durun;

2003’ten sonra, yapılanlara göz atalım…

Uluslararası dikleşmeden dik turan ve oyuna gelen değil oyun kuran bir ülke…

Duble yollar, otobanlar, hızlı trenler, Marmararaylar, boğazı alttan geçen ulaşım araçları..

Türk Hava Yolları’nın dünyanın en saygın ve en güçlü, üç uluslararası hava yolundan biri haline gelmesi ve de, hatta Avrupa birincisi olması

Daha düne kadar İsrail’den İHA diye yalvaran Türkiye’den , yerli imalat İHA ve SİHA’lar ile savaşların tekniğini ve stratejisini değiştiren Türkiye’ye…

Roketler, ATAK Helikopterleri, Hürkuş Jet uçakları, insansız savaş uçakları , ANKA’lar KIZILELMA’lar …

Şehir hastaneleri, covid yerli aşısının bulunması ve sağlıktaki devrim niteliğinde gelişmeler..

Futbolda Avrupa elemelerine grup lideri olarak katılan  Milli Takımımız .. Dünyayı dize getiren filenin sultanları kızlarımız, milli okçu Gazoz’umuz…

Hepsi ama hepsi, Cumuriyet’imizin geliştiğinin en büyük işaretleri ve en başta , ulu önder Atatürk’ümüz olmak üzere, Cumhuriyet’imiz için canını, kanını esirgemeyen tüm geçmişimize, yapılanlara karşı küçücük de olsa, anlamlı birer  teşekkür değil midir ?

Hele hele 29 Ekim akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı selamlayan Donanma’mız ve gündüzünde , hava kuvvetlerimizin gösterileriyle birlikte, karada geçit töreni yapan mehmetçiklerimiz, tanklarımız, toplarımız, yerli silahlarımız…

Ata’ya gönderilen muhteşem bir selam ve onu rahmetle bin kere daha anmanın, haklı gururunun göstergesi değil midir ?

Ve final…

Erdoğan’ın dik başlı , mağrur ama saygılı, Türk halkının karakterini yansıtan eda ile,o,  dünyaya adeta haykırdığı 19.23’teki ulusa sesleniş konuşması…

İşte bu yüzden Atamızın o meşhur sözünün yıllardır gereğini yapan CHP değil AK Parti’dir. Buna siz maalesef de diyebilirsiniz, Ak Parti de olsa bu ülke için güzel şeyler yapmış da diyebilirsiniz.
Ama Ak Parti hükumetleri, bu ülke için hiçbir şey yapmadı diyemezseniz, derseniz de, kendinizden başkasını inandıramazsınız. İnanmıyorlar da zaten.

Türkiye’ye kısa süre içinde, iktidarı zorlayacak rahatlığı ve kısmi kibrinden vazgeçirip, belki de Türkiye’de milyonların umudu olacak ve hatta iktidarın,  ayaklarını daha mütevazı ve her kesimi önemseyerek yere basmasını sağlayacak, ülkemizin siyaseten sanki alternatifsizmiş gibi sokulduğu siyasi havadan tez elden çıkarıp umut olarak, iktidarın en yakın adayı olacak,  taş gibi bir muhalefet illa ki lazım, hatta kısa sürede iktidara da gelmeleri lazım, söylediklerini yapma fırsatı bulmaları  için..

Ama bu CHP, o CHP değil maalesef ! Çünkü , partideki  Cumhuriyet’in 100.yıl kutlamaları BİLE  CHP’nin parti içi çekişmelerinin kurbanı oldu ve onun gerisinde kaldı, maalesef !

Çok merak ediyorum;  Atatürk kalkıp gelse ve “az zamanda yapılan çok ve büyük işleri gördükten sonra size dönüp “Tebrik ederim işte beni görmek demek yüzümü görmek demek değildir, derken, benden sonra bu yapılanları kastetmiştim” dese..

Hayır bunları biz yapmadık “onlar” yaptı diyebilir misiniz !

Sahi ne dersiniz Atamıza cevaben

Deseniz, deseniz….

ATAM İZİNDEYİZ dersiniz.

Çünkü gerçekten öyle, çok partili sisteme geçildikten sonra, 73 yıldır kesintisiz ve  cidden İZİNDESİNİZ

İyi istirahatler !

KATEGORİ
Hemen Paylaş

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )