NATO DEVLET VE HÜKÜMET BAŞKANLARI ZİRVESİ BAŞLADI

NATO DEVLET VE HÜKÜMET BAŞKANLARI ZİRVESİ BAŞLADI

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi İspanya’nın Başkenti Madrid’de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’ın açılış konuşması ile başladı.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi İspanya’nın Başkenti Madrid’de başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantı öncesinde İngiltere Başbakanı Boris Johnson, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Başkanı Joe Biden ile sohbet etti. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Stoltenberg ev sahipliği nedeniyle İspanya’ya teşekkür ederek, “Bu zirve, Rusya ve Çin gibi otoriter ülkeler nedeniyle daha rekabet dolu ve tehlikeli bir hal alan ve uluslararası düzenin tehdit altında olduğu bir dünyada NATO’yu güçlendirmek için bir fırsat olacak. Gelecekteki güvenliğimiz için yeni NATO stratejik konseptini kabul edeceğiz. Savunma kapasitemizi daha büyük bir dinamizm ve kapasite artırımı ile güçlendireceğiz. Bu yeni güvenlik sorunlarına karşı gerekeni yapacak potansiyelimiz mevcuttur” dedi.

“Kapımız açık”

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği hakkında da konuşan Stoltenberg, “Komşularımızla ve dünyayla işbirliğimizi güçlendireceğiz. İsveç ve Finlandiya’yı NATO’ya davet ederek, NATO’nun kapısının açık olduğunu göstereceğiz. Ukrayna için daha büyük bir destek sağlayacağız. Başkan Zelenskiy’nin de bugün bize katılacağı için mutluyum. Cesur Ukrayna halkı ve ordusu, tüm dünyaya ilham veriyor. NATO müttefikleri Ukrayna’nın yanında olmaya devam edecek. Tarihi bir anda bulunuyoruz. Madrid Zirvesi, büyük bir dönüşüme yol açacak. ABD ve Avrupa ilişkisinin ve ittifakın güçlü kalması için gerekenleri sunacak bir zirve olacak” ifadelerini kullandı.

KATEGORİ
TAGS
Hemen Paylaş

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )