TOMARZA ÜRÜNLERİ ‘AVRUPA’DAKİ KAYSERİLİLER BULUŞMASI’NDA SERGİLENİYOR

TOMARZA ÜRÜNLERİ ‘AVRUPA’DAKİ KAYSERİLİLER BULUŞMASI’NDA SERGİLENİYOR

Avrupalı Kayserililer Birliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Avrupa’daki Türkler Kayseri Buluşması’nda stantlar kurularak belediyeler tarafından yapılan hizmetler ve Kayseri ürünleri tanıtılıyor.

13-31 Temmuz arasında Avrupa’daki Türkler Kayseri Buluşması etkinliği kapsamında Tomarza Belediyesi’nin, ürünlerini tanıtmak amaçlı stant kuruldu. Stanttaki ürünler ve hizmetler hakkında bilgi veren Tomarza Belediyesi Mali İşler Müdürü Ahmet Özcan, “Avrupa Kayserililer Birliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Avrupalı Kayserililer Buluşması’nda standımızı açtık. İlçemizle alakalı 9 renkte Tomarza Taşımız var. Bu taşlar hediyelik işlemeyle el sanatlarına dönüşüyor. CNC (tekne, delme ve logo basma makinesi) işlemelerle logolar basılıyor ve daha çok villalarda kullanılıyor. Tomarza’nın el işçiliği dokuma halılarımız, kabak çekirdeğimiz var. Türkiye’deki üretimin yüzde 30’u Tomarza’dan imal ediliyor ve bu ürünlerde belediyemizin tarlalarında ekilmiş mahsullerimizdir. Belediye Başkanımızın girişimiyle kabak çekirdeği, eleme paketleme tesisini faaliyete geçirdik. Çiğ, kavruk kabak çekirdeğimiz var. Ayrıca girişimci 2 kadın arkadaşımızın belediyemizin destekleriyle açmış oldukları Tomarza Erişte firmamız var. İş yeri ve makine teçhizatında yardımcı olduk. Sağ olsunlar onlarda bu işe girdiler. Tomarza Erişte adıyla markalaştılar. Onlara da yardımcı oluyoruz. Çadırımızda Tomarza pastırma, Tomarza sucuk ismiyle reyhan sucuklarının standı var” diye konuştu.


‘İÇERİSİNDE TOMARZA OLAN HER KONUDA BELEDİYE OLARAK DESTEK VERİYORUZ’


İlçe tanıtımı konusunda çalışmaların süreceğini ifade eden Özcan, “İçerisinde Tomarza olan her konularda Belediye olarak tüm desteği veriyoruz. Belediyeciliğin sadece yol, kaldırım, park, bahçe olmadığını düşünüyoruz. Ekonomi olarak da Tomarza isminin geçtiği her alanda desteklerimiz devam ediyor. Böyle güzel bir organizasyonda da gurbetçi hemşerilerimizle buluşmak istedik. Böyle güzel bir organizasyon içinde Avrupa Kayserililer Birliği Başkanı Muzaffer Polat’a, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a ve Tomarza Belediye Başbakanı Davut Şahin’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

KATEGORİ
TAGS
Hemen Paylaş

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )